Сеќавање

158 приложени свеќи

Љупка Димитровска

25/6/1946 - 3/10/2016

Љупка Димитровска (25 јули 1946 - 3 октомври 2016) — македонска пејачка на забавна музика. Позната била ширум територијата на поранешна Југославија. До крајот на својот живот, живеела во Загреб, каде била исто така познат изведувач на хрватски јазик. Нејзин сопруг бил Никица Калоѓера, кој починал во 2006 година. Својата најголема популарност ја стекнала во 1970-те и 1980-те години. Еден од нејзините најголеми хитови е мелодијата Ѕвонат ѕвонат изведена 1990 г. на „Макфест“ во Штип.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top