Сеќавање

390 приложени свеќи

Чарлс Буковски

16/8/1920 - 9/3/1994

Хенри Чарлс Буковски (16 август 1920 - 9 март 1994) е поет и писател од Лос Анџелес, а неговото пишување е под географско и атмосферско влијание на неговиот роден град. Напишал повеќе од 50 книги и безброј помали текстови. Неговиот стил има влијание врз современите автори и често е имитиран. Тој има богат опус од илјадници поеми, стотици кратки раскази и шест новели.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top