Сеќавање

344 приложени свеќи

Дејвид Боуви

8/1/1947 - 10/1/2016

Дејвид Боуви (Дејвид Роберт Џоунс (8 јануари 1947 - 10 јануари 2016) бил англиски музичар, актер, музички продуцент и аранжер. Има водечка улога пет децении во светот на поп-музиката. Боуви е широко признат како иноватор, особено за неговата работа во 70-тите, и познат по неговиот специфичен глас и интелектуалната длабочина во работата. 

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top