Сеќавање

355 приложени свеќи

Албер Ками

7/11/1913 - 4/1/1960

Албер Ками (7 ноември 1913 – 4 јануари 1960) е француски писател, новинар и филозоф, добитник на Нобелова награда. Неговите погледи придонесоа до раѓањето на правец во филозофијата познат како апсурдизам. Во есејот „Бунтовник“ напишал дека целиот свој живот го посветил на спротивставување на филозофијата на нихилизмот и дека длабоко верувал во индивидуалната слобода.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top