Познати личности

377 приложени свеќи

Ернест Хемигвеј

21/7/1899 - 2/7/1961

Ернест Милер Хемингвеј (21 јули 1899 — 2 јули 1961) бил истакнат американски писател, добитник на Нобеловата и Пулицеровата награда, учесник во Првата Светска војна, Шпанската Граѓанска војна и Втората светска војна. Го пропатувал светот живеејќи во Европа, Куба, САД, Канада. Се жени четири пати и има 3 деца. Причината за неговата смрт е самоубиство. Тој се застрелал со својот омилен пиштол.

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top