Познати личности

420 приложени свеќи

Џенис Џоплин

19/1/1943 - 4/10/1970

Џенис Џоплин (19 јануари 1943 - 4 октомври 1970) била американска рок и блуз пејачка, текстописец и музички аранжер. Активно се занимавала со музика во периодот од 1963 до 1970, а станала позната на крајот од 60-тите години на 20 век како пејачка на групата „Big Brother & Holding Company“ и нејзините групи „The Kozmic Blues Band“ и „Full Tilt Boogie Band“. Починала како резултат на долгогодишна употреба на дрога и алкохол.
Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top