Познати личности

332 приложени свеќи

Џејмс Дин

8/2/1931 - 30/9/1955

Џејмс Дин Бајрон (8 февруари 1931 - 30 септември 1955) е американски филмски актер. Тој е културна икона, која е најдобро отелотворена во насловот на неговиот најпознатиот филм „Бунтовник без причина“. Вечната слава и популарност на Дин, се потпираат на неговите настапи само на три филма, во кои кај сите ги има водечките улоги. Со неговата прерана смрт, во сообраќајна несреќа, само го зацврсти својот легендарен статус. Дин беше првиот добитник на постхумен Оскар во номинација за најдобар актер со што и понатаму останува единствен актер кој имал две постхумни номинации за глума.
Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top