Познати личности

319 приложени свеќи

Курт Кобејн

20/2/1967 - 5/4/1994

Курт Доналд Кобејн (20 февруари 1967 - 5 април 1994) бил американски музичар, најпознат како водечки вокал, гитарист и текстописец на гранџ-бендот Нирвана. Нирвана стана група предводник на таканаречената Генерација Икс, а Курт Кобејн како водач на групата Нирвана од медиумите е обележан какогласник на генерацијата. За време на последните неколку години од неговиот живот, Кобејн водел борба со зависноста од дрога, како и со низа професионални и приватни притисоци кои го опкружувале него и неговата сопруга. На 8 април 1994 година, Кобејн е пронајден мртов во својот дом во Сиетл, според официјалните наоди тој е жртва на самонанесена истрелна рана во главата.
Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top