Сеќавање

Стив Џобс

24/2/1955 - 5/10/2011

Стив Пол Џобс (роден на 24 февруари 1955 - 5 октомври 2011) бил соосновач и директор на компанијата „Епл“. Тој помогнал да се популаризира персоналниот компјутер во крајот на 1970–тите. Во раните 1980 ти, Џобс бил меѓу првите кои го сфатиле потенцијалот на графичките оперативни системи кои биле контролирани со помош н акомпјутерскo глувче или маус. Џобс почина во својот дом во Калифорнија на 5-ти октомври 2011 година, поради компликации од релапс на неговиот претходно третиран невроендокрин рак на панкреасот, што резултира со респираторен арест. Тој ја изгубил свеста на ден пред тоа. Неговото семејство издаде соопштение во кое вели дека починал спокојно“.

Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top