Сеќавање

366 приложени свеќи

Eлвис Пресли

8/1/1935 - 16/8/1977

Елвис Арон Пресли (англиски: Elvis Aaron Presley; во Македонија грешно познат и како „Присли“) (8 јануари 1935 – 16 август 1977 ), исто така познат како Крал на рокенролот, или едноставно како Кралот бил американски пејач, чиј ефект на светската култура може да се спореди само со оние на Битлси и Мајкл Џексон. По број на продадени плочи, постигнувањата на Елвис се феноменални и го надминуваат секој друг музичар.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top