Сеќавање

344 приложени свеќи

Aнтон Чехов

29/1/1860 - 15/7/1904

Антон Павлович Чехов (Таганрог, Русија, 29 јануари 1860 - Баденвалер, Германија, 15 јули 1904) бил руски раскажувач, новелис  и драмски писател, припадник на правецот натурализам.

Најпознати негови дела се драмите „Галеб“, „Три сестри“, „Вујко Вања“ и „Вишновата градина“, како и збирките раскази „Човекот во футрола“, „Куќа на кат“ и „Селани“.

Извршил големо влијание врз развојот на новелистиката и драмската книжевност во светот. Во своите новели дава голем број карактеристики на руското секојдневие и цела галерија промашени, несреќни и несфатливи луѓе.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top