Сеќавање

315 приложени свеќи

Meхмед Меша Селимовиќ

26/4/1910 - 11/7/1982

Мехмед Меша Селимовиќ (Тузла, 26 април 1910 - Белград 11 јули 1982) бил српски писател. Негово најзначајно дело е романот „Дервишот и смртта“. Освен тоа, познати се и неговите останати романи: „Тишина“, „Тврдина“, „Магла и месечина“, „Круг“, како и збирките раскази „Првата чета“ и „Туѓа земја“.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top