Сеќавање

403 приложени свеќи

Хорхе Луис Борхес

24/8/1899 - 14/6/1986

Хорхе Луис Борхес (шпански: Jorge Luis Borges; 24 август 1899, Буенос Аирес - 14 јуни 1986, Женева) бил аргентински писател, есеист и поет. Тој е еден од најпознатите интелектуалци на современата култура кој длабоко ја одбележал латиноамериканска книжевност, поради што се вбројува меѓу најголемите светски писатели. Меѓу неговите дела се вбројуваат: „Универзална историја на бесчестието“, „Фантазии“, „Алеф“, „Извештај за Броди“.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top