Сеќавање

351 приложени свеќи

Чарлс Дикенс

7/2/1812 - 9/6/1870

Чарлс Дикенс (7 февруари 1812 - 9 јуни 1870) бил англиски писател, типичен претставник на реализмот во литературата. Чарлс Дикенс бил извонреден познавач и хроничар на најсиромашните слоеви и борец против општествените неправди. Негови најпознати дела се романите „Оливер Твист“, „Давид Коперфилд“, „Николас Никлби“, „Големите очекувања“, „Мрачна куќа“ и „Малечката Дорис“ и други романи. 

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top