Сеќавање

360 приложени свеќи

Кирил Македонски

19/1/1925 - 2/6/1984

Кирил Македонски (Битола, 19 јануари 1925 - Скопје, 2 јуни 1984) бил македонски композитор, автор на првата македонска национална опера „Гоце“, која својата премиера ја доживеала во Скопје, во 1954 година. Покрај камерни творби, тој пишувал музика и за радиодрами и за театарски пиеси, потоа за краткометражни филмови, како и за играниот филм „Македонска крвава свадба“.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top