Сеќавање

348 приложени свеќи

Рајли Б. Кинг

16/9/1925 - 14/5/2015

Рајли Б. Кинг (англиски: Riley B. King), познат по сценското име Би Би Кинг (16 септември 1925- 14 мај 2015 ) бил американски блуз гитарист, пејач и текстописец, кој бил воодушевено прифатен поради специфичното пеење и свирење гитара. Магазинот „Rolling Stone“ го рангираше на шестото место на нивната листа „100 Greatest Guitarists off All Time“ („100 најдобри гитаристи на сите времиња“).

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top