Сеќавање

365 приложени свеќи

Френк Синатра

12/12/1915 - 14/5/1988

Френсис Алберт „Френк“ Синатра, (12 декември 1915 – 14 мај 1998) бил американски пејач и актер. Започнувајќи ја својата музичка кариера во „свинг ерата“ со Хери Џејмс и Томи Дорсеј, Синатра станал успешен соло артист од почетокот до средината на 1940-та година, како идол на „боби соксерс“. Неговата професионална кариера подзапре во 1950-та година, но откако во 1954 година доби „Оскар за најдобра машка споредна улога“, неговата кариера се прероди.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top