Сеќавање

362 приложени свеќи

Фридрих Шилер

10/11/1759 - 9/5/1805

Фридрих Шилер (герм. Friedrich Schiller, Марбах, 10 ноември 1759 - Вајмар, 9 мај 1805) е еден од најпознатите германски поети и драмски писатели. Во своите остварувања го истакнувал идеалот на достоинството, слободата и убавината и незадоволството од тиранијата. Автор е на драмите „Интрига и љубов“, „Разбојници“, „Дон Карлос“ и „Јованка Орлеанка“, како и на славната „Ода на радоста“.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top