Сеќавање

326 приложени свеќи

Васка Илиева

21/12/1923 - 4/5/2001

Васка Илиева (21 декември 1923 - 4 мај 2001) била македонска пејачка, доајен на македонската народна песна и една од најпознатите македонски изведувачки на народна музика. Починала на 4 мај 2001 г. во родното Скопје на возраст од 77 години, оставајќи зад себе богато културно и духовно наследство. 

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top