Сеќавање

324 приложени свеќи

Димо Тодоровски

11/12/1910 - 27/4/1983

Димо Тодоровски (Солун, 11 декември 1910 – Скопје, 27 април 1983) бил истакнат македонски вајар и академик од првата генерација вајари кои го втемелиле современиот облик на оваа ликовна уметност во Македонија. Претставува единствениот склуптор што се појавил во земјата меѓу двете светски војни.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top