Сеќавање

326 приложени свеќи

Јово Камберски

11/1/1923 - 25/4/1995

Јово Камберски е роден во Гевгелија на 11 јануари 1923 година. Починал во Скопје на 25 април 1995 година.  Бил директор на „Вардар - филм“ во Скопје, режисер и писател. Бил член на ДПМ од 1979 година. Тој ги напишал романите „Пресуда“, „Колона“, „Пресметка“ и „Празник“ и книгите раскази „Виденија“ и „Траги“. 

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top