Сеќавање

468 приложени свеќи

Мигел де Сервантес

9/10/1547 - 23/4/1616

Мигел де Сервантес (шпански Miguel de Cervantes; 9 октомври 1547 - 23 април 1616) бил прочуен шпански романописец и поет, автор на првиот реалистичен роман во шпанската книжевност „Дон Кихот“. Овој роман е преведен на сите светски јазици. Ги напишал и романите „Галатеу“ и „Персилеса и Сигисмунду“.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top