Сеќавање

528 приложени свеќи

Томе Арсовски

23/9/1928 - 22/4/2007

Томе Арсовски (Косовска Митровица, 23 септември 1928 - Скопје, 22 април 2007) бил македонски поет, раскажувач, романописец, драмски автор и преведувач. Завршил Филолошки факултет во Скопје. Работел над 30 години како драматург во Македонската радиотелевизија. Бил претседател на Друштвото на писателите на Македонија, каде членува од 1959 година. Во еден мандат бил и претседател на Македонската писателска асоцијација.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top