Сеќавање

508 приложени свеќи

Марк Твен

30/11/1835 - 21/4/1910

Семјуел Лангхорн Клемeнс (англиски: Samuel Langhorne Clemens) (30 ноември 1835 – 21 април 1910), попознат под својот псевдоним Марк Твен (Mark Twain) бил истакант американски писател и комичар. Тој е најпознат по своите романи, „Авантурите на Том Соер“ (1876 година) и неговото продолжение „Авантурите на Хаклбери Фин“, подоцна често нарекувани „голем американски роман“.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top