Сеќавање

446 приложени свеќи

Борис Стојчев

1/6/1924 - 15/4/2010

Борис Стојчев (Битола,  1 јуни 1924- Toронто, 15 април 2010) бил канадски универзитетски  професор и афирмиран научен работник од областа на физиката, со македонско потекло. Проф. д-р Борис Стојчев, Македонец и иселеник во прва генерација, успеал со големи напори и труд да се афирмира во новата средина и да добие бројни научни признанија во Канада и надвор од неа. Како виден граѓанин на својата нова татковина, тој бил активно присутен во средината на македонското иселеништво и градот Торонто и пошироко во Канада. За својата научна работа и постигнатите резултати бил одликуван со повеќе канадски и странски одликувања и почесни звања.

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top