Сеќавање

371 приложени свеќи

Алберт Ајнштајн

14/3/1879 - 18/4/1955

Алберт Ајнштајн (германски: Albert Einstein; 14 март 1879 – 18 април 1955) бил германски теоретски физичар, најпознат по неговата теорија на релативноста и теоријата за Еднаквост на масата и енергијата.  Ајнштајн ја добил Нобеловата награда за физика во 1921 година „за неговата работа во полето на теоретската физика, а особено за неговото откритие на фотоелектричниот ефект.“ 

Оставете порака

Преглед на пораки


  • Дејан Ристевски

    Слава му!

    4/15/2016 3:28:35 PM

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top