Сеќавање

Грета Гарбо

18/9/1905 - 15/4/1990

Грета Гарбо (18 септември 1905 – 15 април 1990) била шведска актерка од периодот на Холивудскиот нем филм, како и за време на неговата Златна Доба. Сметана за една од најголемите и најтаинствени филмски ѕвезди што било кога се појавиле на филмскиот екран, Гарбо добива Почесен оскар во 1955 година „за нејзините незаборавни изведби“  и е рангирана на петтото место на листата на најголеми актерки во историјата од страна на Американскиот Филмски Институт. Според Гинисовата книга на рекорди, пак, Гарбо е прогласена за „најубавата жена што некогаш живеела на земјата ".

Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top