Жална вест

351 приложени свеќи

Сер Џорџ Мартин

3/1/1926 - 3/8/2016

Сер Џорџ Мартин, продуцентот на групата Бителси почина денеска на 91. година од животот. Мартин потпиша договор со Бителси за Parlophone Record и тој им беше продуцент речиси на сите албуми. Стана и остана еден од највлијателните продуценти во историјата на мзуиката. Веста за неговата смрт прв на Твитер ја сподели Ринго Стар, тапанарот на групата, а подоцна то го потврдија и од Universal Music. Почина мирно во својата куќа.
Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top