Познати личности

322 приложени свеќи

Џим Морисон

8/12/1943 - 3/7/1971

Џим Морисон (8 декември 1943 - 3 јули 1971) бил американски пејач, текстописец, писател и поет, главен изведувач на групата The Doors. Тој важи за еден од најхаризматичните лидери во историјата на рок музиката, а и воопшто. За самата група кружи мислењето дека е една од највлијателните групи во поширока смисла, не само од музички аспект. Морисон е автор на неколку книги со поезија, документарни и кратки филмови и на музички спотови. Џим Морисон е пронајден мртов на на 3 јули 1971, во Париз, на 27-годишна возраст. Многумина тврдат дека тоа било поради предозираност со дрога, но според некои извештаи причината било откажувањето на неговото срце. Не се извршила аутопсија затоа што медицинскиот вештак, по правилата на францускиот закон не пронашол траги од борба или некакво насилство.
Оставете порака

Преглед на пораки


  • Нема оставено пораки

Приложете свеќа


Да можете да праќате​ пораки​ ​под Тажната вест/Тажниот помен​ потребно е да сте најавени на веб страната ако немате корисничка сметка тогаш регистрирајте се бесплатно.

Top